X
    Kategorier: Generelt

Sport og motion i dagligdagen giver større velvære

Du har utvivlsomt hørt det før. Igen og igen og igen bliver man bombarderet med tips til en sundere livsstil. Og det kan være svært at hitte rundt i, hvad der egentlig virker, og hvad der er fup. Skal man fokusere på kost? Måske på alternative behandlinger? På ferier og rejser? På rygestop? Eller skal man simpelthen bare begynde at bevæge sig noget mere? Det er ikke svært at høre, hvor jeg vil hen med dette her. Motion er bare alfa omega for menneskers velvære. Har du ikke den fjerneste anelse om, hvordan du skal begynde at få motion, og mangler du både motivation og inspiration? Så læs med her.

Jogging kan være skide skægt

Det lyder måske ikke så spændende, når man forklarer, hvad motionsløb er, for det er jo egentligt bare, at man løber rundt uden formål om at skulle ende andre steder, end der, hvor man startede. Men ligesom med så mange andre ting i tilværelsen, så er det også sådan med løb, at når man først kommer i gang, så begynder man også at fatte interesse for det. Efter et par uger vil du begynde at se fremskridt i din kondition, din løbeteknik og din løbehastighed.

Derfor bliver du også hurtigt din egen værste fjende. For nu skal du til at slå dine egne tider, hver gang du skal afsted. Før du ved af det, så finder du dig selv med det nyeste udstyr, på jagt efter metoder til at stryge så mange sekunder af dine rekorder som muligt. Når du kommer i god form, så får du det også automatisk bedre med dig selv i hverdagen.

Fodbold er verdens bedste spil

Måske har du spillet før, måske har du ikke, men det er også ligemeget, for fodbold er for alle. Der er en grund til, at det er verdens mest spillede sportsgren. Det er sindssygt sjovt. Der er så mange facetter i spillet, at det er helt vildt. Og selvom du er dårlig, så er der chance for, at bolde kan flyve op i målhjørnet, når du sparker. Den følelse af at se sit skud gå i mål, den er næsten umulig at slå. Er du dårlig til fodbold, så er jeg næsten misundelig på dig.

Som mangeårig fodboldspiller ser jeg nu kun meget langsomt fremskridt i mine egne evner, og nogle gange ville jeg ønske, at jeg kunne starte forfra. Det med at se sig selv blive bedre dag for dag, det er der noget fundamentalt menneskeligt tilfredsstillende i. Det siger selvfølgeligt også sig selv, at fodbold er lig med motion. Modsat kondiløb, så er der dog i fodbold mening med dine løb, når du jagter bolden. Fodbold har også den effekt, at den er fyldt med nærkonktakt. Der er noget urmenneske instinkt, der gnistrer op i dig, når du er i direkte duel med et andet menneske. OG så er der selvfølgeligt fælleskabet. Stemningen i et omklædningsrum efter en sejr eller en god træning, er noget af det sjoveste i verden. Man er garanteret at få nogle nye venner, og at tage hjem med et smil på læben.

Sport giver dig noget at gå op i

Uanset hvilken sport du begynder til, så vil det give dig noget at gå op i. Noget du får lyst til at holde dig opdateret omkring i din fritid. Hvem spiller kampe? Hvem vinder de store turneringer? Og så selvfølgeligt. Sport giver dig noget at spille på. Selvom man siger det er farligt at begynde og gamble, så kan de fleste mennesker sagtens styre sig. Og når man har smidt lidt håndører, på en kamp man sidder og ser i fjerneren, så bliver det hele bare noget mere interessant. Vinder man, så kan man endda nå ud købe nyt grej til sin sportsgren, ja for så er drømmen om at blive professionel endnu tættere på.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Alexander Leo-Hansen: Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.
Relaterede indlæg