mandag, august 21, 2017
Forside » Fototips

Fototips

6 tips til at tage bedre billeder

fototips

Vi bruger billeder mere end nogensinde. Hvor det før i tiden var et større tiltag at tage et billede, er det i dag med diverse smartphones konstant en mulighed. At det er blevet så nemt, har for mange betydet, at kunsten ’det gode billede’ lidt er gået i glemmebogen. Det er en ærgerlig tendens. Vi har nemlig mange flere platforme, ... Læs mere »

Få fotograferingsudstyret på plads

Som en professionel fotograf er det vigtigt at have det rigtige udstyr, men overgangen til at blive professionel, kan komme til at koste dyrt, når det nye udstyr skal købes ind. Hvis du ved, at fotografering er noget du vil beskæftige dig med på et professionelt plan, så er det nemlig også investeringen værd at investere i ordentligt udstyr, men ... Læs mere »

2 tips til begynder fotografen

fototips

Efter at billeder og fotografering langsomt er blevet mere og mere populært gennem årene, er det også langt flere der gerne vil lære at tage et ordentligt billede, uden at betale penge for det. Til dette er der et par gode tips her, som enhver ny fotograf bør vide. Men uanset hvad så husk at fejl er til at lære ... Læs mere »

Tips der kan bruges som arbejdsfotograf

fotografering

I nutiden iscenesætter vi os og fortæller i stigende graf vores livshistorie gennem fotos, som deles på diverse sociale medier. Det har udviklet sig så meget gennem de sidste årti, at vi nu deler ud af vores liv og interesser visuelt. Det er derfor også godt at kunne bruge et kamera ordenligt i arbejdslivet, så man kan bruge dette som ... Læs mere »

3 fototips der garantere salg

maling

Hvis du står og skal sælge noget er det vigtigt du tænker meget over dine billeder. Husk at typisk dømmer køber kun produktet i de første 5 sekunder, som vedkomne kigger på billederne, og det er derfor vigtigt at du tænker meget over, hvad der er i fokus, hvilke farver og hvem du vil ud til. Læs mere »

Guide: Hvilken kamerataske skal jeg vælge?

lowepro kamerataske fototaske

Når man er på udkig efter sin første kamerataske, kan man hurtigt miste overblikket over de forskellige tasker, fordi udvalget er så stort. Man kan få tasker i forskellige prisklasser, størrelser, mærker og kvaliteter. Efter flere års erfaring som fotograf, har jeg haft flere forskellige fototasker, som passer til mit setup i forskellige funktioner. Jeg vil beskrive de forskellige steps i ... Læs mere »

Sådan optimerer du nemt billederne på dit website

Et langsomt website er aldrig godt – det kan vi vist hurtigt blive enige om. Hvis den besøgende skal sidde og vente på at siden indlæses, så giver det en dårlig brugeroplevelse, og vi risikerer endda at den besøgende forlader vores website. Én ting er at denne specifikke bruger forsvinder fra sitet. En anden ting er søgemaskineoptimerings-aspektet af det. Når ... Læs mere »

Den ultimative billedredigeringsprogram liste og guide

ultimativ lise med billedredigeringsprogram

Listen er udarbejdet af Mads Hangaard til facebooksiden Unge Video Redigerings Entusiaster og jeg vil vove at påstå er Danmarks største liste over billedredigeringsprogrammer. Der er en bred vifte af programmer, som opfylder mange forskellige behov. Dette er både i pris, hvilken ”sværhedsgrad” programmet er i og hvilken platform det er tilgængeligt for. Du vil kunne finde en kompatibilitets guide ... Læs mere »

5 gode gratis videoredigeringsprogrammer

gratis billedredigeringsprogrammer lightworks

Det kan være svært at finde det bedste videoredigeringsprogram, når man gerne vil redigere sine gamle eller nye videoklip. Nogle videoredigeringsprogrammer kan være meget svære at navigere rundt i, og andre har simpelthen ikke særlig mange funktioner. Man kan hurtigt “fare vild” i junglen, og komme til at downloade en masse forskellige redigeringsprogrammer, som man ikke får prøvet ordenligt, fordi ... Læs mere »

Få din gratis e-bog indeholdende 8 konkrete fototips

Jeg har skrevet en foto e-bog, der indeholder 8 fototips. Jeg er sikker på enhver fotograf kan gøre brug af disse simple tips. Derfor vil jeg meget gerne give dig denne e-bog helt gratis, fordi jeg selv manglede disse tips, da jeg købte mit første kamera, og skulle lære de forskellige ting ved et kamera. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen, ... Læs mere »

Mac: Fotografens drømmepakke – spar 6000 DKK

Disk Drill Pro

Jeg ved en masse fotografer følger med her på bloggen, og derfor ville jeg dele dette tilbud med jer, fordi jeg tror nogle stykker af jer finder tilbuddet interessant. Man får en masse mac-apps for kun 250 kr. Bundlehunt er kendt for at samle en kæmpe pakke med alle mulige mac-apps, som man kan få til meget billige penge. Og ... Læs mere »

3 tips til at fotografere horisontalt

Horisontal

Når man er nybegynder og begiver sig ud på at fotografere landskab eller arkitektur o.l er det utrolig vigtigt, at være sikker på billedet bliver horisontalt. Hvis det ikke er horisontalt vil det se dumt ud, og vil ødelægge et ellers godt billede. Dog kan det rettes via photoshop – det kan du læse mere om lige her. Der findes ... Læs mere »

8 gode iPhone billedredigeringsprogrammer

iPhone billedredigeringsprogram

Der findes mange forskellige billedredigeringsprogrammer i Appstore, når man er den heldige ejer af en iPhone. Derfor er det også en kæmpe jungle, når man skal finde et fantastisk billedredigeringsprogram. Derfor har jeg lavet denne liste med forskellige programmer, som du kan installere og prøve at eksperimentere med. Det gældende for alle programmer er det det for det meste er ... Læs mere »

6 tips til at forlænge dit kameras batterilevetid

batterilevetid

Nogle oplever kameraets batterilevetid, som næsten ikke værende eksisterende, og andre oplever de næsten aldrig oplader deres batteri. Hvis dit batteri går ud efter kort tid er der sandsynligvis noget galt med det. Men der findes mange måder at forlænge batterilevetiden på sit batteri. Og de er meget enkle, og det kan du lige så godt gøre med det samme, ... Læs mere »

8 fototips og tricks der sparker røv!

8 fototips og tricks

Som nystartet fotograf laver man mange fejl, som sagtens kunne være undgået, hvis man havde fået noget gode fototips før man startede. Men på den anden side er det selvfølgelig også godt, at lære af sine egne fejl, og derved skabe kendskab til fotoverdenen. Men jeg vil nu mene det er godt at kende forskellige tips, så man selv undgår ... Læs mere »

Søgemaskineoptimering for fotografer

Søgemaskineoptimering for fotografer

Mange fotografer har deres egen side, hvor man kan se deres flotte billeder. Men mange af disse fotografer har dog et problem. De kan ikke findes på Google. Eller jo det kan de selvfølgelig. Men de bliver først vist på den tiende side, og hvem kigger der? Ingen. Derfor er det utrolig vigtig at søgemaskineoptimere sin hjemmeside, så folk kan ... Læs mere »

9 gode gratis billedredigeringsprogrammer

Gimp logo billedredigeringsprogram

Der er et hav af billedredigeringsprogrammer, og derfor kan det være virkelig svært at finde det rigtige billedredigeringsprogram. Man kan have forskellige krav til billedredigeringsprogrammet, som gør  det svært at finde det bedste. Nu er kravet at det skal være gratis, og være godt. Alle disse programmer virker for det meste på mac/windows, men nogle virker kun på hver sin platform. ... Læs mere »